Achillekes on the move

MAART 2019

Image
Image

2019-03-17 L & L genieten van de Zwinstedenloop

Ook Lieve Buyens en Leo Verhaegen gingen zondag ‘efkes uitwaaien aan zee’. Zij kozen voor het gezellige Sluis, waar de jaarlijkse Zwinstedenloop al aan zijn 26ste editie toe was. L. & L. kozen voor de halve marathon, voor Lieve de ideale laatste lange loop als voorbereiding op haar volgende marathon die zij op 7 april in Rotterdam gaat betwisten. Na de start op de Groote Markt vlak onder het Belfort (waar Jantje van Sluis weer trots toekeek!) liep het parcours door het centrum van Sluis richting Damse Vaart en de prachtige Krinkeldijk om nadien in de omgekeerde richting weer in Sluis te belanden. Uiteraard moesten ook Lieve en Leo de strakke windstoten trotseren! Zij genoten van de supermooie omgeving en liepen volgens het ‘samen-uit, samen-thuis’-principe naar een mooie 2u08. Een tijd en een loop die Lieve veel vertrouwen geeft voor haar marathon. We kunnen ook nog meegeven dat ene Willem Van Schuerbeeck de halve marathon op zijn naam kon schrijven.

2019-03-17 Drie Achillekes trotseren hagel en wind in North C-Trail

Zondag gingen David, Michaël en Stefan es flink uitwaaien aan zee en zij werden er – soms meer dan hen lief was – ruimschoots op hun wenken bediend. Zij trokken naar Koksijde om er deel te nemen aan de 5de editie van de vermaarde North C-Trail en kozen alle drie voor de langste afstand van 47km. Het parcours liep voor 90% offroad met flinke stukken bos, lange strandstroken en lastige passages door de duinen. Daarbij ook de hoogste duin van België, de Hoge Blekker (33m), die uiteraard niet mocht ontbreken. Start en finish bevonden zich op de zeedijk van Koksijde. Enkele forse regen- en hagelbuien en een barkoude wind, die aan de kust uiteraard nog wat meer voelbaar is dan hier in het binnenland, zorgden er voor dat dit één van de zwaarste edities ooit werd. Hoewel zij zichzelf onderweg een paar keren ferm tegenkwamen (zo gaat dat vaak in trails…), slaagden onze 3 krachtpatsers er toch in om zich in het 186-koppig gezelschap erg knap te plaatsen.

Liepen de 47km:

 • David Van den Bossche      5u03’12” (33/186)
 • Michaël Du Bois                 5u03’14” (34/186)
 • Stefan Van Holsbeeck        5u15’34” (51/186)
Image
Image

2019-03-16 Nieuwe podiumplaats voor Yves Logist

Nadat hij er de voorbije jaren al tal van ereplaatsen behaalde, slaagde Yves Logist er deze keer in om op de SAS-cross (NMBS) in Hazewinkel een podiumplaats te lopen. Yves was duidelijk in zijn sas op de omloop rond het roeimeer daar in Willebroek, waar drassige weiden afgewisseld werden met grindstroken. Yves finishte op een mooie derde plaats in een deelnemersveld van 24 lopers. Nu zaterdag doet hij nog een laatste cross van dit seizoen (in Duffel) om nog een mooie ereplaats af te dwingen in de totaalstand van het crosscriterium.

FEBRUARI 2019

2019-02-23 Kampioenschap korte cross van de KSAH

Yves Logist bezorgde zichzelf én Achilles trouwens al meteen een titel. De Mazenzelenaar nam afgelopen zaterdag in het Sportpark in Hove deel aan het kampioenschap korte cross van de KSAH (Koninklijk Sportverbond Antwerpse Handel) en finishte daar in 16’58” knap 6de in een deelnemersveld van 32 atleten. Die 6de stek was meteen goed voor de titel bij de heren +60 én hij won met KBC ook nog eens het clubklassement. Proficiat Yves! Zijn volgende doel is een podiumplaats op het BK Indoor in Gent op zondag 10 oktober.

Image
Image
Image

2019-02-17 Trail des Chevreuils

Afgelopen zondagmorgen trokken Bart DD, Gust VM en Ignace H. in alle vroegte richting Luik – meer bepaald naar het dorpje Fallais (Braives) in de buurt van Hannuit – om er onder een stralende zon deel te nemen aan de Trail des Chevreuils ofte de Hertentrail. Een trail waaraan over de drie afstanden (10, 21 of 31km) in totaal 604 sportievelingen deelnamen, waarvan 279 (53 vrouwen en 226 mannen) aan de 21km. Een trail ook die zijn naam alle eer aan doet, want de tocht liep werkelijk over alle soorten parcours en hindernissen… Obstakels die de edele rendieren meestal met de glimlach bedwingen en dus hadden wij vooraf ook een gracieuze loop in gedachten. Maar dat viel – eerlijk is eerlijk – hier en daar een beetje tegen! We deden ons stinkende best, maar het ging toch iétsje trager en minder sierlijk dan bij die hertjes en we trapten al es eens op onzen asem

Meteen na de start ging het (te) traag langs op- en aflopende singletracks, tot het deelnemersveld ‘open’ ging en het ietsje sneller kon op glooiende vlaktes. We kregen een prachtige passage langs een rietveld, ‘klefferden’ op handen en voeten enkele stevige hellingen op, sukkelden voorzichtig (de knoesels zien af!) van boom naar boom weer naar beneden, gingen door een tunneltje tot kniehoog door het ijskoude water van stinkende beek en op enkele plekken kwamen er zelfs stevige koorden aan te pas om iedereen veilig op en af de steile hindernissen te loodsen… Kortom: dit was het betere en ‘échte’ trailwerk. Dit was niet lopen, dit was trailen. Daar doen besttijden, gemiddeldes, plaatsen of tijdsverschillen er niet zo toe (zeker voor ons niet). Lopen waar het kan, stappen als het moet, efkes stoppen als het echt niet meer gaat… Maar ook rondkijken en genieten, ferm afzien maar dan toch weer verder trekken, een babbeltje slaan in ons beste Frans, iemand over de pinnekesdraad helpen, de linkersloef van een andere trailer uit de smurrie halen en samen es lachen met onze miserie…

En als je er na een intensieve tocht van 21km dan bijna bent, krijg je – gratis en voor niks – nog eens een passage door een stevige portie modderwater voor de voeten geworpen! Héérlijk, toch…?! Om uiteindelijk ‘moe maar voldaan’ in het achterveld onder de finishboog door te lopen en daar nog applaus te oogsten ook!

Na een verkwikkende douche en een streekbiertje, sloten we onze trailtrip af met een heerlijke maaltijd en nog een ander lekker streekbiertje in brasserie De Rietgors in Landen, waar onze plaatselijke gids Gust kennelijk al eens eerder vertoefde. Voor hem was het door omstandigheden dik 3 jaar geleden dat hij nog eens deelnam aan een trail, maar hij had meteen de smaak weer te pakken!

We zoeken ergens in maart een geschikte datum en trail uit voor een volgende trip. Wie zin heeft om aan te sluiten, wees welgekomen!  En wie graag een impressie krijgt over deze Trail des Chevreuils, kan es naar een filmpje gaan piepen via deze link

Liepen de 21km:

 • Ignace Heyvaert 2u46’57” (186/226)
 • Bart De Donder 3u08’24” (220/226)
 • Gust Van Mulders 3u08’28” (222/226)

2019-02-10 Drielandenpunt Trail in Vaal

Zelf hield ze het zo een beetje “stillekes voor haar eigen”, maar op training vangt een mens al eens wat op waarover iets te schrijven valt… Kim Vermeir, sedert een aantal maanden ook de trotse vertegenwoordigster van onze clubkleuren, nam 2 weken geleden deel aan de ‘Drielandenpunt Trail’. Dat is een zeer mooie maar ook zware trail in en rond het Nederlands-Limburgse Vaals, waarin je naast Nederland ook Duitsland en België aandoet. Een stevig parcours, maar ook barslechte weersomstandigheden maakten van deze trail een loodzware opdracht. Kim koos voor de middelste afstand (21km), liep een constante trail en finishte “moe maar voldaan” mooi in het pak. Op naar de volgende, Kim! 

Liep de 21km:

 • Kim Vermeir 2u46’40” (282/354 deelnemers, 53/90 dames)
Image
Image

2019-02-03 9de Winterjogging Hofstade

Van een andere orde, maar niet minder plezant is de jaarlijkse winterjogging in Hofstade, een organisatie van de Heidejoggers uit Zemst. Vier groene Achillekes trokken naar het sportdomein Hofstade om daar de 10km te doen, iets wat hen met de vele trainingskilometers in de benen uiteraard ook vlotjes lukte. Onder hen ook Lieve Buyens, die op haar 64ste nog altijd vlotjes mee draaft met vaak veel jongere atletes. Momenteel maalt Lieve weer heel wat kilometers in voorbereiding op haar negende marathon in haar carrière, die ze op zondag 7 april gaat lopen in Rotterdam! Wedden dat ze ook die uitdaging weer tot een goed eind gaat brengen? Hoedje af en diepe buiging…!!

Liepen de 10km:

 • Leo Verhaegen 56’11” (167/254)
 • Lieve Buyens 57’19” (183/254)
 • Ingrid Van Eeckhout 1u00’43” (210/254)
 • Bart Verdoodt 1u00’43” (211/254)

2019-02-02 From Dusk Till Dawn Night Trail

Een ‘specialleken’ onder de trails is ongetwijfeld ‘From Dusk till Dawn’ in Durbuy. Deze trail biedt 5 verschillende afstanden aan, waarvan de langste loop (86km) moet afgelegd worden tussen zonsondergang (17u31) op zaterdagavond en zonsopgang (08u11) op zondagochtend. Vandaar dus de naam van deze lastige en avontuurlijke nachttrail.

Onze Dieter Claes ging de uitdaging aan om de 66km te lopen binnen de 9uur, iets wat in een trail met goed 2.200 hoogtemeters niet zo evident is. Dieter heeft trouwens ‘iets’ met de Waalse trails, want het voorbije jaar nam hij deel aan o.m. de ‘La Chouffe Trail’, de ‘Maredsous Christmas Trail’, de ‘Houffatrail’, de ‘Trail des Coccinelles’, de ‘Trail du second Souffle’ en ‘La Bouillonnante’.

Dieter bouwde zijn wedstrijd daar in Durbuy uitstekend op en liep – ondanks de barre weersomstandigheden – een constante koers die hem uiteindelijk een eindtijd van minder dan 8uur én een knappe 5de plaats opleverde in de herencategorie. Het lijkt er op dat Dieter steeds nadrukkelijker zijn voet kan en wil zetten naast de toppers van de Belgische trailwereld én er zit zeker nog heel wat marge op…

Liep de 66km:

 • Dieter Claes 7u51’39”

JANUARI 2019

Image

2019-01-19 De Groene Armada breidt uit

Even fris en zonnig ging het er zondagmorgen aan toe in Opwijk-city zelf, waar 3 kersverse Achillekes hun Star2Run-oefenstonden van de voorbije weken konden verzilveren in een heus 5km-diploma. Onder het alziend oog van opperhoofd Johnny maakten Ann Van der Straeten, Carine Heyvaert en Sarah Vannieuwenburg hun 5km-loop zonder veel problemen vol. Waarop ze getrakteerd werden op hun officiële oorkonde, een speechke van de voorzitter, een glaasje bubbels, nen druppel en een korte zangstonde waar Eden Hazard een puntje kon aan zuigen… Allemaal samen: “WAAR zijn de Achillekes…?? HIER zijn de Achillekes!!!“

2019-01-19 5° Running Center Bostrails Aalter

Stilaan een klassieker in het trailwereldje is de Running Center Bos-Trail in Aalter, beter bekend als “De Bossen van Vlaanderen”. Die was afgelopen zaterdag aan zijn 5de editie toe en er was keuze tussen 10, 25 of 46 km door de open velden en de bosrijke omgeving van Aalter, Beernem en Ruiselede. Aan de middenafstand namen liefst 499 atleten deel, waarvan 109 dames, wat opnieuw aangeeft dat het trailen ook in het vrouwenwereldje steeds meer ingang vindt.
Zalig zonnig en toch bitterkoud, lekker modderig en toch ook flink bevroren, schitterende maar ook superzware loop… En het mag gezegd dat onze groene armada de Opwijkse eer daar in de West-Vlaamse klei weer FERM hoog hield! 
 

Liepen de 46km (heren):

 • David Van den Bossche        3u56’22” (22/145)
 • Michaël Du Bois                     4u25’18” (55/145)
 • Stefan Van Holsbeeck           4u25’29” (56/145)
 • Bruno De Vos                         5u48’24” (129/145)

 

Liep de 25km (heren):

 • Michiel De Ridder                   2u19’35” (214/390)
Image
Image

2019-01-06 Naturarun Trail Hageland

Op zondag 6 januari trok een 7-koppige delegatie van Achilles in alle vroegte naar Holsbeek om er deel te nemen aan de Naturarun Trail Hageland. Een loopevent dat voordien in het nabijgelegen Rotselaar doorging, maar nu voor het eerst het pittig bergje in het Chartreuzenbos als centraal punt had. Die werd langs zowat alle mogelijke flanken op- en dan weer afgelopen, wat ruim 500 hoogtemeters opleverde op de langste afstand die alle Achillekes kozen. Het kille en natte weer van de voorbije weken miste zijn effect niet, zodat het parcours op heel wat plekken herschapen werd in zompig gebied. “Pittige en veeleisende loop, maar o zo mooi…”, was de algemene conclusie achteraf. Ook bij onze kinesist Bart De Donder die door een hardnekkige blessure ruim 2 jaar aan de (trail)kant stond. Hij hervatte daar in Holsbeek en had er – samen met zijn zoon Remias – meteen weer veel zin in!

Liepen de 18km:

 • David Van den Bossche 1u29’25” (40/321)
 • Ignace Heyvaert 1u58’02” (251/321)
 • Remias De Donder 2u02’32” (278/321)
 • Bruno De Vos 2u03’51” (284/321)
 • Bart De Donder 2u12’56” (299/321)
 • Ingrid Van Eeckhout 2u33’38” (72/75)
 • Bart Verdoodt 2u33’39” (319/321)
Run4Fun
achilles_origineel.png

Adres

Achilles - Run4Fun vzw
Nijverseelstraat 99

1745 Opwijk

0644.678.331

login voor leden

Copyright © Achilles2019. Design by web-style.

Search